Derfor skal du vælge WooCommerce

Derfor skal du vælge WooCommerce

Teknologi

Er du i tvivl om hvad WooCommerce er, og om det er den e-handelsløsning der passer bedst til dig? Her får du svaret på om WooCommerce er noget for dig og din virksomhed.

Sælg hvad du vil med WooCommerce

WooCommerce er et gratis e-handelsplugin udviklet til WordPress som gør, at du har mulighed for at sælge produkter og ydelser på din WordPress hjemmeside. Så hvis du har en WordPress hjemmeside, er WooCommerce den perfekte e-handelsløsning for dig. Med WooCommerce kan du forvandle din WordPress hjemmeside til en webshop.

WooCommerces officielle logo
WooCommerces officielle logo

WooCommerce henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder, og med WooCommerce har du mulighed for at automatisere dele af købsprocessen, som f.eks.:

  • Håndtere forsendelser
  • Håndtere dit lager
  • Tage sikre betalinger
  • Du har 100% kontrol over dit data

WooCommerce er det mest populære e-handelsplugin til WordPress, og det er b.la. fordi WooCommerce har et brugervenligt design. Du har mulighed for at tilpasse WooCommerce så det designmæssigt, er lige præcis det du ønsker. I WooCommerce kan du ligesom med WordPress bruge et tema og plugins.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger et tema, kan din webshop ende med at ligne andres, og derved ikke være så unik. Så hvis du ønsker en unik WooCommerce webshop, er det en god idé at få den kodet af en webudvikler (hvis du ikke kan selv).

Hvorfor skal du bruge WooCommerce?

Nu hvor du ved hvad WooCommerce er, er spørgsmål så; hvorfor skal du bruge det? En af de største grunde er, at det er gratis at installere og det mest populære e-handelsløsning for WordPress. WooCommerce popularitet gør at det bliver bedre og bedre med tiden, og at der tilsvarende udvikles flere plugins.

WooCommerce er nemt at bruge for nybegyndere, det er overskueligt og kræver ikke at du kan kode, for at drive din webshop. Derudover kan du hurtigt og nemt redigere din webshop og tilføje nye produkter, eller optimere den.

WooCommerce pluginnet set i WordPress plugin browseren
WooCommerce pluginnet set i WordPress plugin browseren

Mange mennesker bruger i dag deres mobil eller tablet til at handle online, og det er en anden fordel ved WooCommerce. Det er nemlig udviklet til at være mobilvenligt. Det vil sige at din webshop er tilpasset til, at folk kan tilgå den fra hvilken som helst enhed de bruger, om det så er mobil, tablet eller computer. Der findes også mange andre e-handelsløsninger som f.eks. Ucommerce, det henvender sig til webshops som bruger Umbraco.

WooCommerce har en hel del funktioner som følger med, og som er vigtige når du skal sælge dine produkter/ydelser online som f.eks.:

  • Du kan tilføje alle de typer produkter du ønsker
  • Der er ingen begrænsning på hvor mange produkter du kan tilføje
  • Du kan tilføje kategorier, så det er nemmere for kunder at finde en vare
  • Du har mulighed for at tilføje produktsortering eller filter som f.eks. nyheder, popularitet, bedømmelser og pris
  • Du kan håndtere ordrer og kunder

Hvad kan du sælge i en WooCommerce webshop?

Med en WooCommerce webshop kan du sælge stort set alt du ønsker. Rigtig mange webshops som sælger fysiske varer, vælger at bruge WooCommerce, så det er perfekt til dig som sælger f.eks. tøj, sko eller smykker. Udover at du har mulighed for at sælge fysiske vare, kan du f.eks. også sælge digitale produkter eller have et online bookingsystem. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvis du f.eks. har et sommerhus du udlejer, kan du bruge WooCommerce til, at folk kan reservere og betale for det på din WooCommerce webshop.

Så helt specifikt kan du bruge WooCommerce til at sælge hvad du vil, og få betaling for det online.

Shop siden i WooCommerce som den ser ud i en ny installation
Shop siden i WooCommerce som den ser ud i en ny installation

Hvilke fordele er der ved WooCommerce?

Der er både fordele og ulemper ved at bruge WooCommerece, som du skal vide, inden du tager en beslutning om at bruge det. Vi har valgt at fremhæve følgende fordele:

1. Det er nemt at installere

Ligesom med andre WordPress plugins er det nemt at installere WooCommerce, og let at sætte op.

2. Det er gratis

Selve WooCommerce pluginnet er gratis at installere. Små webshops der ikke har brug for ekstra funktionaliteter, kan derfor komme i gang så billigt som muligt.

3. Det er fleksibelt

Uanset hvad du ønsker at sælge og hvordan, kan du gøre det i WooCommerce. I de fleste tilfælde behøver du blot at installere et ekstra plugin for at imødekomme et nyt funktionalitetskrav.

4. God support

På grund af WooCommerce popularitet er der rig mulighed for at få hjælp, hvis du skulle komme i tvivl om noget. Du kan hurtigt finde hjælp og svar på spørgsmål, på nettet, i dokumentationen eller hos WooCommerce konsulenter og udviklere.

5. Mange integrationer

Da WooCommerce har en stor markedsandel, er du også sikret at mange virksomheders produkter kan integreres med WooCommerce out-of-the-box. Så hvis du har et separat regnskabs- eller lagerstyringssystem til din butik, så er det nemt at automatisere kommunikation og dataoverførsel mellem systemerne og din webshop.

6. Mobilapp

Du har mulighed for at downloade en mobilapp, som gør det nemmere for dig at styre din online butik.

Hvilke ulemper er der ved WooCommerce?

Det er også vigtigt at du kender til ulemperne ved at bruge WooCommerce, og her er et par stykker:

1. Avancerede funktionaliteter koster penge

Det er desværre ikke alt der er gratis ved WooCommerce, f.eks. koster det penge hvis du vil have avancerede funktionaliteter.

2. Lavere sikkerhed

Sikkerheden er lavere hos WooCommerce end hos mange andre e-handelssystemer. Ligesom WordPress er WooCommerce ofte et mål for kriminelle grunden systemets popularitet.

3. Mindre unikt

Ligesom med WordPress vælger man et tema, og derved kan din side hurtigt komme til at ligne andres. Ved at bruge en webudvikler kan du få en mere unik side.

4. Udgifter til vedligehold

WooCommerce skal opdateres ofte, og det samme skal alle andre plugins man har i sin WordPress installation. At sikre at alle plugins fungerer optimalt ved hver opdatering tager tid, og så koster det i sidste ende penge.

Tre eksempler på betalte plugins fra det officielle WooCommerce pluginkatalog.
Tre eksempler på betalte plugins fra det officielle WooCommerce pluginkatalog.

Hosting af din WooCommerce webshop

Når din nye WooCommerce butik skal være tilgængelig for kunderne, skal siden hostes et sted. Der er flere muligheder, som alle afhænger af din webshop og dine behov.

Har din webshop mange besøgende, mange produkter, og høje sikkerhedskrav, skal der gøres en ekstra indsats for at din infrastruktur kan leve op til det. De tekniske krav har indflydelse på priser for hosting, og hvilken model man benytter.

Shared

Til de mindste webshops uden mange besøgende kan man benytte delt hosting. Din webshop vil så dele plads og ressourcer med andre. Til gengæld er det den billigste løsning.

VPS

Vælger du have din webshop på en Virtual Private Server, lægges dine filer separat fra andre på serveren. Fysisk vil dine filer dog stadig ligge sammen med andre. Samtidig får du også mere kontrol til at opsætte og justere systemet efter behov.

Dedikeret server

Hvis din virksomhed har mange krav, mange besøgende og kræver direkte adgang til den server webshoppen ligger i, kan det være en mulighed at leje en dedikeret server. De er typisk den dyreste løsning, men din webshop kommer ikke til at dele plads eller ressourcer med andre. Dog skal man have hjælp fra nogen med styr på teknikker, da man selv i høj grad står for infrastruktur og dertilhørende opdateringer.

Cloud

Ved at bruge cloud til hosting af din webshop, vil du kun betale for de ressourcer du har brug for. Når din webshop med tiden vokser, vil du så skulle betale lidt ekstra, for at få tilført flere ressourcer.

On premise

Ved on premise modellen får du alle filerne lagt ned på din virksomheds fysiske server, hvorfra indholdet kan tilgås.

Har du brug for en WooCommerce webshop?

Nu har du forhåbentligt fået en bedre forståelse for hvad WooCommerce er samt hvad det kan bruges til. Vi håber at du nu er bedre klædt på til at træffe beslutningen om du skal bruge WooCommerce, eller om du skal vælge en anden e-handelsløsning.

Hos Puresoft kan vores webudvikler hjælpe dig med at udvikle en professionel WooCommerce webshop, som er helt unik for din virksomhed. Derudover sørger vi for, at din nye webshop har alle de funktioner du har brug for. Derudover får du også en grundig oplæring i at tilgå din WooCommerce webshop. For os er det nemlig vigtigt at du efter endt proces, kan arbejde selvstændigt og trygt med din nye webshop. Hvis du har brug for hjælp, er vi der altid for dig.

Er du klar til at tage næste skridt? Kontakt os i dag, og få et uforpligtet tilbud. Vores priser for en ny WooCommerce webshop starter fra 5.999 kr. ex. moms.

Kontakt os i dag!

Ønsker du et uforpligtende tilbud? Skriv din mail herunder, så kontakter vi dig inden for 24 timer.

Anika peger ind mod kontaktformularen. Hun står klar til at hjælpe dig, så send din e-mail allerede nu.